Zaštita osobnih podataka


Etarget pruža oglase na stotinama web stranica u skladu s GDPR-om. Pokušavamo prikazati oglas tako da bude atraktivan i relevantan za korisnika. Zbog toga upotrebljavamo više informacija za ciljanje oglasa. Ovi podaci se mogu podijeliti u tri kategorije:

Opće

Prvi dio podataka na temelju kojih vršimo ciljanje proizlazi iz toga koju ste stranicu upravo posjetili i koji članak čitate. Iz tih podataka možemo procijeniti Vaše interese i preferencije. Te informacije dobivamo iz analize stranice koju ste upravo posjetili. Opća kategorija ciljanja uključuje i trenutno aktualne podatke ili druge opće primjenjive informacije, kao što su trenutno vrijeme i slično.

Grupne

Grupni podaci dosljedno opisuju veću skupinu korisnika, tako da nije moguće identificirati pojedinca u njima. Takva skupina mogu biti ljudi koji pristupaju internetu s određene lokacije (na temelju analize dijela IP adrese) ili redoviti posjetitelji određene stranice. Prikupljamo podatke o broju prikaza konkretne reklame po danu, kako Vas ne bi prilično čestim ponavljanjem uznemiravali ili podatke o reakciji na prikazanu reklamu preko klikova (sve ove informacije su pohranjene kao kolačići u Vašem pregledniku, bez jedinstvenog identifikatora koji Vas ponovno može pronaći ili identificirati).

Prilagođene

Ovi podaci su generirani praćenjem Vašeg ponašanja na Internetu, koje sajtove preferirate i na koje oglase reagirate. Međutim, pratimo sve ove informacije bez poznavanja Vašeg identiteta. Cilj je bolje upoznati Vaše preferencije kako bismo Vam prikazali relevantniju reklamu ili procijenili da u datom trenutku nemamo ništa za Vas i u tom slučaju nećemo prikazati oglas (ove informacije analiziramo uz pomoć kolačića iz Vaše tražilice, u kojoj je registriran jedinstveni identifikator koji nam omogućuje prikazivanje oglasa "po mjeri").

Etarget poštuje Vaše pravo na privatnost i stoga bez Vaše suglasnosti nemamo nikakve Vaše osobne podatke. Zbog toga metode ciljanja koje koristimo bez Vaše suglasnosti su samo one koje su opisane u kategorijama ''Opće'' i ''Grupne'', koje ne zahtijevaju prikupljanje bilo kakvih osobnih podataka. Osobne informacije se koriste za ciljanje samo ukoliko je Vaš pristanak obrađen i u tom slučaju ih skladištimo anonimne, zbog toga nitko nikada neće imati pristup Vašem imenu, mejlu i broju telefona. Ako nam date takvu suglasnost, to ne podrazumijeva konačnu odluku. Takvo odobrenje može se ukinuti u bilo kojem trenutku i od tog trenutka brišu se svi prikupljeni podaci koji se koriste za profiliranje Vaših potreba.

Na temelju GDPR-a imate pravo na potpuni pregled podataka koje smo pohranili u Vašem pregledniku. Možete ih vidjeti ovdje. Nećemo, naravno, prosljeđivati bilo koji od ovih podataka trećim stranama.

Klijentski dio sustava Etarget koristi kolačiće kako bi se osigurala funkcionalnost klijentskog računa na temelju vaše registracije u našem sustavu. Za potpuni pregled ovih kolačića pogledajte ovdje. Također, nećemo prenijeti bilo koji od ovih podataka trećim stranama.


Kontakti

ETARGET Boškovićeva 13/A 10 000 Zagreb

marketing@etarget.hr

+385 1 34 45 497